Relatiegeschenken die een glimlach op het gezicht toveren

 

Het nieuwe jaar is weer aangebroken en daarom leek het mij wel een leuk idee alle zakelijke contacten die ik hier op kantoor heb relatiegeschenken cadeau te doen. Ik ben pas net begonnen met mijn bedrijfje en kwam er eigenlijk te laat achter dat iedereen elkaar complete kerstpakketten opstuurde. Van een stuk of vier partners heb ik namelijk kratjes wijn ontvangen bijvoorbeeld. Toen dit in de loop van de dagen voor kerst allemaal binnen stroomde, kreeg ik bijna een paniekaanval, ik had namelijk helemaal niks geregeld, had hier helemaal niet op geanticipeerd, er niet eens stil bij gestaan. Bovendien dacht ik niet het ooit nog in zo’n korte tijd voor kerst geregeld te krijgen, van ons uit niet eens, laat staan bij de bedrijven waar je dat soort dingen regelt en bovendien, zou het transport wel snel genoeg zijn om het nog op tijd te bezorgen? Ik besloot het zo lang daarbij te laten, te laat is nou eenmaal te laat. Maar daarom is er bij mij wel de extra drang om in het nieuwe jaar wél relatiegeschenken te sturen. Dat vond ik bovendien veel toepasselijker voor een bedrijf, je maakt toch allemaal weer een nieuwe start zo in het nieuwe jaar, ik vind het veel leuker bij zoiets als dat stil te staan! Ik heb nu de perfécte relatiegeschenken gevonden die iedereen alsnog een glimlach op het gezicht moeten toveren – en dat gaat gegarandeerd lukken ook!