Puch Maxi eBike

Hoewel we in Nederland het merk Puch vooral kennen van de populaire bromfietsen zoals de Puch Maxi, is Johann Puch ooit begonnen als fabrikant van Puch fietsen. De fabriek heeft naast fietsen en brommers ook auto’s en tractoren geproduceerd, maar door het enorme succes van de Puch Maxi is het de productie van deze bijzondere brommer geweest die het merk enorm veel enthousiaste fans heeft gebracht. Nu lijkt hetzelfde te gebeuren voor de nieuwe lijn Puch fietsen, ditmaal zijn het e-Bikes, elektrische fietsen met trapondersteuning. Er is zelfs een splinternieuwe Puch Maxi eBike voor de fans, en eigenlijk voor iedereen die graag kwaliteit koopt met een aantrekkelijk prijskaartje.

Puch Maxi eBike

Puch fietsen vroeger

Johann Puch begon in 1899 met de productie van Puch fietsen in zijn Oostenrijkse fabriek. Daar kwamen later brommers en auto’s bij, toch bleef de productie van fietsen in stand. Eigenlijk is er niet zoveel bekend over oprichter Johann Puch, het was een Sloveen die al snel ging samenwerken en fuseren met andere bedrijven. Hij was eigenlijk een smid die na zijn militaire dienst begon met de productie van fietsen. Hij overleed in 2014, maar zijn naam bleef bekend dankzij de succesvolle tweewielers die tot op de dag van vandaag verkocht worden.

Puch fietsen nu

De Puch fietsen die je nu kunt bestellen in de webwinkel Fast & Furious zijn niet te vergelijken met de fietsen van vroeger. Dit zijn moderne e-Bikes ofwel elektrische fietsen met trapondersteuning. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan modellen met elk hun eigen unieke kenmerken. Zo is er voor iedereen een geschikte eBike beschikbaar. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor verschillende accu’s wat veel invloed heeft op de actieradius van de e Bike. Hoe groter de accucapaciteit, hoe verder je kunt fietsen. Er zijn ook enkele modellen met een bijzondere NuVinci naaf met een traploos schakelsysteem. Een opvallend kenmerk van de modellen is de naamstelling; elke elektrische Puch fiets draagt de naam van een muziekstijl zoals Beat, Dance, Trance en Techno. Er is één uitzondering; de Puch Maxi eBike.

Puch Maxi brommer

De meest beroemde tweewieler van Puch is de Maxi, de opvallende verschijning met de pruttelende motor waar nog steeds veel fans aan sleutelen. Met name in Nederland was de Puch Maxi mateloos populair, later zou ook Tomos een soortgelijk model uitbrengen. De merknaam is hier zo populair dat huidig eigenaar Piaggio (bekend van de Vespa scooters) de naam Puch alleen nog maar in Nederland gebruikt, in de rest van de wereld kennen ze de naam Rotax.

Puch Maxi fiets

De Puch Maxi eBike is gebaseerd op het klassieke model van de Maxi brommer, maar dan uitgerust met een elektrische accu, spaken en ketting van RVS staal, en met een aluminium frame. De 7 versnellingen maken elke rit comfortabel, dat geldt ook voor de 3 standen trapondersteuning. Om extra te benadrukken dat de nieuwe Puch Maxi een zeer moderne e Bike is, zit er ook een handige USB aansluiting op het bedieningspaneel voor het opladen van je smartphone, of voor een navigatiesysteem.

Voor iedereen is er een Puch eBike, van de muzikale opties tot aan de iconische Puch Maxi. Bij Fast & Furious voeren ze de complete collectie elektrische Puch fietsen.