Gedane zaken nemen geen keer maar een bewakingscamera kopen is toch wat ik nu maar doe

 

Onlangs hebben wij op de zaak te maken gehad met een inbraak, eentje die achteraf gezien in principe misschien nog wel te voorkomen was geweest. Ik heb me gerealiseerd wat een preventieve werking er uitgaat van het plaatsen van bewakingsvideo’s en het is ook daarom dat ik onlangs het web opging voor een bewakingscamera kopen. Een vriend van mij is ook ondernemer en vertelde me van het gebeuren bij hem op de zaak, dat er verdachte mensen aan de deur aan het rommelen waren in het midden van de nacht – dan weet je eigenlijk al dat er een luchtje aan de zaak zit – maar dat ze ermee opgehouden waren en snel de benen namen toen een van de twee een camera ontdekte die boven de ingang hing. De een wees de ander erop en nog geen vijf seconden later waren ze uit beeld verdwenen, het heeft dus wel zeker effect want ze zijn nooit meer teruggekomen. Bij een ander in de straat overigens wel, want een week later was er bij een bedrijf verderop in de straat ingebroken. Je weet natuurlijk nooit of dat dezelfde jongens waren, maar mijn vriend heeft voor de zekerheid de beelden die hij op video had vastgelegd toch maar aan de politie meegegeven, het vermoeden dat het dezelfde mannen zijn lijkt namelijk toch wel aannemelijk. Ik wilde dat ik eerder aan een bewakingscamera kopen had gedacht maar gedane zaken nemen nou eenmaal geen keer en ik moet maar blij zijn dat ik mijn zaak in de toekomst in ieder geval een stuk beter beveiligd heb.