Als je een jong kind hebt dan ken je het vast wel: luiers. De hele dag door krijg je ermee te maken, je moet ze immers vaak verwisselen. Verder moet je er ook voor zorgen dat je altijd luiers op voorraad hebt, want vaak vliegen ze erdoor. Maar heb je weleens gehoord van wasbare luiers? Dit is een alternatief op de reguliere luiers en wordt tegenwoordig steeds populairder. In dit artikel zullen we je er dan ook wat meer over gaan vertellen. Zo ben je straks helemaal op de hoogte van de voordelen van wasbare luiers en kan je misschien zelfs gaan overwegen om deze zelf ook te gaan proberen.

Wasbare luiers zijn een stuk duurzamer

Wasbare luiers zijn allereerst een heel stuk duurzamer dan normale luiers. Je gebruikt vaak namelijk een heleboel luiers op een dag. Wanneer je deze steeds weg moet gooien, zoals bij normale luiers het geval is, zorgt dit voor veel afval. Daarnaast is er ook veel productie nodig, wat ook niet goed is voor het milieu. Daarom zijn wasbare luiers een veel beter alternatief. Doordat je deze steeds weer uit kan wassen, heb je maar een beperkt aantal luiers nodig en hoeven er dus niet constant zoveel nieuwe te worden geproduceerd. Ook vermindert het de hoeveelheid afval die je veroorzaakt, wat natuurlijk ook weer bijdraagt aan een beter milieu.

Het scheelt je een heleboel geld

Wasbare luiers zijn dus een stuk duurzamer dan wegwerpluiers, dat is duidelijk. Maar er zit ook nog een ander groot voordeel aan wasbare luiers. Het bespaart je vaak namelijk ook een heleboel geld. Dat is eigenlijk ook best logisch. Je hoeft maar één keer een aantal wasbare luiers aan te schaffen, waar je dan vervolgens een hele tijd mee verder kan. Zo hoef je niet steeds nieuwe te kopen en kan je dus een heleboel geld besparen. Kortom: wasbare luiers zijn duurzamer, beter voor het milieu en ze besparen je ook nog eens een heleboel geld. Wij vinden het dus zeker de moeite waard om deze wasbare luiers eens te gaan proberen. Naast wasbare luiers kan je ook kiezen voor wasbare oefenbroekjes!