Kerstpakkettenplaza

Wil je als particulier een pakketje versturen en ben je op zoek naar de juiste verzenddoos? In dit artikel geven we tips hoe je de juiste verpakking kunt kiezen die past bij het pakketje dat je wilt versturen. Want jij wilt natuurlijk wel dat het pakketje heelhuids op de plaats van bestemming komt. Er zijn heel veel verschillende soorten en maten dozen te krijgen die voor verschillenden doelen geschikt zijn. Of je nu een pakketje stuurt naar je kleinkind in Nederland of naar een vriend in het buitenland. De juiste verpakking is belangrijk. Wij maken je met plezier wegwijs in de wereld van de verzendmaterialen dus lees snel verder.

Wat is de bestemming van het pakket?

Bij verzenddoos kiezen is het handig om te weten wat de bestemming is van je pakket. Wil je een pakketje binnen Nederland verzenden dan hoeft het niet de grens over of met boot, trein of vliegtuig vervoerd te worden. Het pakketje hoeft dan minder stevig te zijn dan wanneer het een lange reis aflegt. Dozen zijn er in verschillende diktes ribbelkarton. Hoe meer lagen ribbelkarton hoe steviger de doos is. Kies bij twijfel altijd voor de stevigere variant, dan weet je zeker dat je goed zit.

Verzenddoos kiezen in de juiste maat

Daarnaast is bij verzenddoos de juiste maat belangrijk. De producten moeten genoeg ruimte hebben in de doos, maar er niet in kunnen rondzwerven. Daarmee voorkom je onnodig beschadigingen aan de spullen die je naar een ander opstuurt. Je kunt er het beste voor zorgen dat je rondom een kleine speling hebt van ongeveer 1 cm. Prop het pakketje ook niet te vol. De inhoud erin persen en met moeite de doos nog dicht kunnen plakken is geen goed idee. De kans is groot dat de doos dan tijdens de reis kapot gaat en je producten zoek raken.

Zorgen dat de producten goed beschermd zijn

Je wilt dat de spullen die je verstuurt ongeschonden bij de ontvanger worden afgeleverd. Let daarom bij verzenddoos kiezen er op dat de spullen in de doos goed beschermd zijn. Heb je breekbare producten en twijfel je of beschermplastic of vloeipapier genoeg is? Met een fixeer doos kun je breekbare producten goed beschermen in 2 lagen piepschuim die bij de doos geleverd worden. Zo voorkom je teleurstellingen achteraf en tranen bij het uitpakken van het pakketje.

Speciale verzenddoos voor speciale producten

Bij verzenddoos kun je voor producten met afwijkende maten of die extra breekbaar zijn het beste speciale dozen bestellen. Heeft je kind een mooie tekening gemaakt voor Oma en Opa die niet in een gewone envelop past? Er zijn speciale kartonnen verzendkokers waarin je dit soort kunstwerken makkelijk kunt verpakken. Stuur je iemand een mooie fles whisky als bedankje? Met een flesverzenddoos gaat de whisky pas open door de dop van de fles te draaien en sneuvelt die niet al onderweg. Ook voor meerdere flessen is een flesverzenddoos de beste optie. Kies dan voor harmonicakarton die flessen scheidt en nog steviger vervoert.