Chess pieces on a chessboard

Een schaakbord is voor jonge kinderen een geweldig kado om te krijgen. Bij de Schaakkoning kunt u diverse producten voor het schaken kopen, waaronder een schaakbord. Bij de Schaakkoning bent u aan het juiste adres als u op zoek bent naar een groot assortiment aan schaakspellen en elementen die hierbij horen. U kunt bij ons kiezen uit budget spellen tot exclusieve en bijzondere spellen voor de gevorderden. Ook kunt u bij ons terecht voor borden, schaakstukken, schaakcomputers en vele andere attributen om u zo goed mogelijk van het mooie schaakspel te kunnen laten genieten. 

Welk schaakbord moet ik kopen?

Misschien vindt u het lastig om te bepalen welk schaakbord u het beste kunt kopen. Wij zetten graag onze borden voor u op een rijtje zodat u een beter beeld krijgt van wat bij u past. Er zijn natuurlijk borden in diverse maten maar wij werken vooral met het Staunton Design bord omdat deze maat ook vaak wordt gebruikt bij officiële toernooien. Zo hoeft u niet te wennen aan een ander bord tijdens een toernooi. De maat wordt voornamelijk bepaald door de breedte van de vlakken die u terugziet op het bord. Er zijn 6 verschillende Staunton Design maten variërend tussen 40 en 64 mm. Natuurlijk moet u rekening houden met de maten van de schaakstukken want u wilt natuurlijk niet dat een schaakstuk niet past binnen het vakje. De maten van onze schaakstukken bij de Schaakkoning variëren tussen 76 en 106 mm. 

Compleet schaakspel aanschaffen

Ook kunt u kiezen om een compleet schaakspel aan te schaffen bij Schaakkoning. Dit raden wij vooral aan als u nog weinig ervaring heeft met het spel en daarom niet precies weet welke producten u het beste kunt aanschaffen. Wij hadden standaard schaakspellen die geschikt zijn voor iedereen maar ook schaakspellen voor gevorderden of juist bijzondere schaakspellen die u nog niet eerder heeft gezien of gespeeld. Zo kunt u zichzelf blijven uitdagen met bijvoorbeeld onze KUBB vikingen schaakspel of juist een reuzenschaakspel voor in uw tuin om te spelen met uw familie en vrienden die bij u op visite komen. Voor ons gehele assortiment kunt u een kijkje nemen op de website van Schaakkoning.