Aromatherapie

Voor de verjaardag van een vriendin was ik laatst op zoek naar saunageuren. Ze heeft namelijk een eigen Finse sauna en ik heb een keer iets gelezen over aromatherapie door middel van opgietmiddelen. Dit leek me ontzettend leuk en ook echt iets voor mijn vriendin dus ik besloot hiernaar op zoek te gaan.

Saunageuren online bestellen

Saunageuren

Via Google kwam ik terecht op diverse websites maar een daarvan sprong er wat mij betreft echt bovenuit. De webshop van Bodyfit. Dit kwam vooral door het ontzettend uitgebreide aanbod van wellnessproducten. Ik begreep al snel dat Bodyfit een grote speler is op het gebied van wellness. Ze hebben namelijk ook een showroom in Zeewolde en ze maken ook sauna’s en zwembaden in eigen beheer. Dat gaf mij direct vertrouwen dat ze weten waar ze mee bezig zijn en dat de producten die ze verkopen ook goed zijn. Bovendien hebben ze ook op het gebied van saunageuren een uitgebreid assortiment.

Uitwerking op lichaam en geest

Bodyfit

Bij aromatherapie gaat het er om dat geuren een bepaalde uitwerking hebben op lichaam en geest. Sommige geuren werken ontspannend en rustgevend terwijl andere meer verkwikkend of opwekkend zijn. Door een andere geur te gebruiken ervaar je het bezoek aan de sauna dus ook anders. De sauna geuren zijn opgietmiddelen. Dat betekent dat je ze vermengd met water en het daarna in kleine hoeveelheden over de saunastenen sprenkelt. Wanneer de vloeistof verdampt, komt de geur vrij. Er zijn verschillende geuren te koop, denk bijvoorbeeld aan dennen, bergamot, groene thee, oranjebloesem, lavendel, ylang-ylang, jeneverbes of rozemarijn. Elke geur heeft zijn eigen kenmerken en in de website kun je ook precies lezen wat voor uitwerking de geur heeft. Gelukkig zijn de meeste geuren bekende geuren zodat je ongeveer weet wat je kunt verwachten als je deze geuren bestelt.